Alimentació i Nutrició

5 aliments que t’ajudaran a dormir millor

Plátanos

En aquestes mateixes pàgines hem donat diversos consells que t’ajudaran a dormir bé. Ja saps que l’habitació ha d’estar ben a les fosques quan tanquis el llum, que és millor que estigui fresca en lloc de calenta, que és aconsellable llegir una estona, que s’ha de deixar el mòbil tancat i que és recomanable no sopar massa.

Doncs ara un grup d’experts ha identificat certs aliments que et poden ajudar a dormir bé. I, com no podia ser d’una altra manera, un altre grup d’aliments que tendeix a empitjorar o a dificultar el son. A continuació, trobaràs les nostres recomanacions.

5 aliments que t’ajudaran a dormir millor…

1. Els plàtans, que contenen magnesi —el magnesi és un bon relaxant muscular— i, a més, contenen serotonina i melatonina.

2. Les ametlles, també riques en magnesi. A més, contenen triptòfan.

3. La mel, que, d’una banda, estimula la secreció de melatonina i, de l’altra, evita la secreció d’hipocretines, les hormones que ens mantenen en estat de vigília (o sigui, desperts).

4. La civada. Conté vitamines, minerals i aminoàcids, i tots estimulen l’alliberament de melatonina.

5. El gall dindi, que també conté nivells elevats de triptòfan.

Fins aquí, els aliments bons. Ara els dolents:

[mautic type=”content” slot=”ebook-02-ca” /]

…i 5 que hauries d’evitar a les nits

queso masdam

1. L’alcohol. Malgrat que es pugui pensar el contrari (sentim a dir sovint “a mi l’alcohol m’adorm”), la realitat és una altra i no és una bona notícia per als bevedors. Un únic got pot evitar un son profund, o sigui que podrem despertar-nos diverses vegades al llarg de la nit.

2. El formatge. A algunes persones els provoca sons estranys, potser pel seu alt contingut en aminoàcids i tiramina; la tiramina és un vasoactiu que manté el cervell alerta.

3. Les coses picants. Sembla que la capsaïcina és perjudicial perquè el cos reguli bé la seva pròpia temperatura, la qual cosa és necessària per dormir bé.

4. Els aliments greixosos. Els greixos són pesats de digerir i poden provocar acidesa, amb el perill consegüent de reflux.

5. El cafè. Quina novetat, no? Tothom sap que el cafè ens espavila, però probablement molt poca gent sap que la cafeïna pot romandre al cos fins a deu hores!