Actualitat Mútua, Fundació MGC
Fundació MGC al cinema
Índex de continguts
MGC Mútua i el Grup Balañá han arribat a un acord de patrocini que permetrà que el primer curtmetratge de la Fundació MGC, “Mil grues de paper”, es pugui veure al cinema. El curtmetratge es projecta durant 10 sessions des del mes de setembre al cinema Mooby Gran Sarrià de Barcelona.
Les sessions formen part de la segona temporada del Gran Sarrià Musical, on es presenta un esdeveniment molt especial consistent en una sessió musical de la mà del trio de Jazz The Moonrivers interpretant temes de bandes sonores de pel·lícules i posteriorment la projecció de la pel·lícula. “Mil grues de paper” es podrà veure abans de començar el film.
Les sessions confirmades són:
- 16 de setembre: Memorias de África (18:00 h)
- 7 d’octubre: Vacaciones en Roma (18:00 h)
- 4 de novembre: Sopa de Ganso (18:00 h)
- 25 de novembre: West Side Story (18:00 h)
“Mil grues de paper” també es podrà veure també a les “Familiy Movie Session” que organitza el Grup Balañá a la Sala 5 del Cinema Aribau de Barcelona, amb capacitat per 1.100 persones. Aquestes sessions encara estan per definir. Us mantindrem informats!
El primer curtmetratge de la Fundació MGC
La Fundació MGC s’enorgulleix de presentar el seu èxit cinematogràfic, un commovedor curtmetratge d’animació tradicional que transporta els espectadors a un món de fantasia pintat a mà.
Enclavat a l’encantador poble de Montblanc, “Mil grues de paper” narra la travessia de la Rita i el Xavi, dos germans que arriben a aquest poble amb la seva mare mentre el seu pare està ingressat en un hospital proper. Envoltats per muntanyes màgiques descobriran que hi ha coses que no sempre són el que semblen i viuran una gran aventura amb algú molt especial…
L’obra, realitzada a partir de les aquarel·les de la il·lustradora Diana García i dirigida i muntada per Xavi Gilabert, ambdós del departament de Màrqueting d’MGC Mútua, està destinada a inspirar nens i nenes de totes les edats a través de la seva narrativa i els seus valors. En perfecta sintonia amb la campanya “1 origami 1 euro” de la Fundació MGC, el curtmetratge convida els espectadors a unir-se a la causa benèfica. Aquesta convergència d’art, cultura i solidaritat és el reflex de l’esperit compromès de la Fundació MGC.
La Fundació MGC té com a objectiu fer arribar Mil grues de paper a les escoles de tot Catalunya, brindant als nens i nenes l’oportunitat de reflexionar sobre temes importants com la superació de desafiaments i la importància de la família. A través dels valors transmesos a la història, s’espera que els estudiants puguin desenvolupar una comprensió més profunda de l’empatia i la solidaritat. La Fundació convida els educadors, pares i cuidadors a unir-se a aquesta missió educativa i solidària en portar “Mil grues de paper” a les aules i llars. La màgia de l´animació i el poder de la narració s’uneixen en aquest viatge de descobriment, resiliència i esperança.
Disponible en diversos idiomes
Els seus 6 minuts de travessia visual estaran disponibles en diversos idiomes: castellà, català, anglès i japonès. Només tres persones han treballat en aquesta petita obra d’animació durant una mica més d’un any i moltes nits carregades de cafè. Les animacions de Ferran Vilanova, de la productora Flexic, les captivadores aquarel·les de Diana García i la direcció de Xavi Gilabert es van combinar per a crear una experiència única que connecta amb el públic infantil i juvenil, però també amb els que no som tan petits.
Tots tres han repassat tota mena de referències creatives que els han inspirat des de petits. Les pel·lícules de Hayao Miyazaki i Ghibli, els Moomins de Tove Jansson, la música tradicional japonesa, l’esperit de Sadako Sasaki, les aventures de Bone de Jeff Smith, el drac de Sant Jordi, el poble de Montblanc i les muntanyes de Prades… experiències que vivim i que ens agraden i que s’acaben filtrant de la manera més positiva possible per crear alguna cosa nova.
El curtmetratge serà una eina molt útil per a la finalitat de la Fundació MGC: comunicar valors positius relacionats amb la família, la salut i la solidaritat.