Quan hi ha alguna cosa que no va com caldria, el cos humà, que és molt llest, ens envia un senyal: un missatge per avisar que hem de revisar alguna cosa, que alguna cosa està passant dins nostre. I n’hem de fer cas, però per desgràcia no sempre en fem. Continue reading “6 coses poc habituals que indiquen que hi ha problemes”
Mes: març de 2018
Sexe i edat: 4 coses que s’han de saber quan envellim
Encara que sembli poc creïble que passi al segle XXI, el sexe en la vellesa, i fins i tot en la maduresa, és poc conegut. I la veritat és que complir anys comporta, és clar, certs canvis fisiològics; però n’hi ha prou a conèixer-los per, amb certs ajustos, gaudir plenament del sexe en parella. Continue reading “Sexe i edat: 4 coses que s’han de saber quan envellim”
La felicitat i els seus beneficis per a la salut
El 2003 les Nacions Unides van establir el 20 de març com el Dia de la Felicitat, per conscienciar del paper tan important que representen la felicitat i el positivisme en tots els aspectes de la nostra vida. Si parlem sobre salut, cada vegada hi ha més dades que evidencien que la felicitat i la salut estan vinculades en molts sentits. Per què les persones felices solen tenir més bona salut? Continue reading “La felicitat i els seus beneficis per a la salut”
Per què és important dormir bé?
Aproximadament un terç de la nostra vida ens el passem dormint. Encara que pugui semblar una pèrdua de temps, el son compleix una funció vital en el funcionament de l’organisme i un mal descans afecta tant la salut física com a la salut mental. Continue reading “Per què és important dormir bé?”
14 de març, Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular
Segons dades de l’OMS, les morts per malaltia cardiovascular podrien reduir-se en un 80% amb hàbits de vida saludables i amb un control dels factors de risc com ara l’obesitat, el sedentarisme, el colesterol, la diabetis, la hipertensió i el tabaquisme. Continue reading “14 de març, Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular”
7 falses creences sobre aprimar-te que hauries d’oblidar
Per què et costa tant aprimar-te? Tot i que evites el menjar porqueria, limites el sucre, quan piques alguna cosa és pastanaga o api crus, camines més al cap del dia…, no aconsegueixes aprimar-te tant com t’agradaria.
El cas és que potser no ho estàs fent del tot bé. Hi ha moltes creences falses, i estan molt esteses. Potser alguna d’aquestes està dificultant el teu règim d’aprimament. Aquí pots llegir alguns mites molt comuns. Continue reading “7 falses creences sobre aprimar-te que hauries d’oblidar”
Glaucoma: un procés de pèrdua de la visió
El glaucoma és una malaltia del nervi òptic produïda per un augment de la pressió intraocular que pot arribar a disminuir la visió. El Dr. Luís García Linares, especialista en oftalmologia del Centre Mèdic Mútua General de Catalunya, ens parla sobre el glaucoma i la importància de la prevenció. Continue reading “Glaucoma: un procés de pèrdua de la visió”
El fred: 5 coses ben senzilles que has de tenir en compte
Tots hem vist com, a qualsevol bar, a primera hora del matí, hi ha persones que acaben el seu esmorzar amb una copa de licor, ja sigui conyac, aiguardent, anís o qualsevol altre espirituós. Se suposa que “per entrar en calor”. I això és un error. No solament perquè l’alcohol és dolent en si, que ho és, sinó perquè, en realitat, l’alcohol accelera la pèrdua de calor, com ens diuen tots els experts. Continue reading “El fred: 5 coses ben senzilles que has de tenir en compte”
3 coses que pots fer per combatre l’estrès
Com recuperar la calma quan tot es posa en contra. Continue reading “3 coses que pots fer per combatre l’estrès”