Dorms malament? Doncs potser és hereditari

Mujer insomne

Sí, els teus gens poden ser la causa ‒els culpables‒ que la qualitat del teu son no sigui l’adequada. Suposem que ja segueixes la llarga llista de consells que et donen per millorar-la (per si de cas, més avall n’incloem alguns), però tot i així continues sense dormir bé. La Universitat d’Exeter i l’Hospital General de Massachusetts han dut a terme una nova investigació el resultat de la qual indica que hi ha fins a 57 regions genètiques associades a l’insomni. Potser aquesta és l’explicació. Continue reading “Dorms malament? Doncs potser és hereditari”

La ressaca no és només el mal de cap

resaca

El cel torna a ser blau, l’alosa vola ben amunt i la pau ha retornat al món. Que bé!, el mal de cap se n’ha anat! L’alleujament que sentim quan la ressaca desapareix és degut, d’una banda, al fet que tornem a sentir-nos bé i, de l’altra, al fet que el sentiment de culpa pels excessos d’ahir a la nit…, potser no n’hi havia per tant, un dia és un dia i pensem que la propera vegada que sortim serem més moderats amb la beguda. La ressaca per fi remet, oi? Doncs resulta que no és així o, més ben dit, no és del tot així: per dins, la cosa continua, encara que no ho sembli. Continue reading “La ressaca no és només el mal de cap”

7 claus per aprimar-se i estar sa

Duda en la dieta

La ciència no ha donat amb la solució; i l’única que ens ofereix és llarga i bastant dràstica. Tots hem sentit a parlar de dietes miraculoses, capaços de fer-nos perdre una sorprenent quantitat de quilos en poques setmanes. Molts hem caigut en el parany i, en efecte, funcionen… però només mentre se segueixi el règim. El mateix dia que s’abandona i es torna a les patates fregides o als espagueti, es comença a recuperar pes, i a la mateixa velocitat amb què es va perdre. I fins i tot es guanya més del que teníem en començar. Continue reading “7 claus per aprimar-se i estar sa”

5 fruites de temporada per menjar a l’agost i els beneficis saludables que ens aporten

sandía

Introduir en el nostre menú aliments frescos de temporada omple els nostres plats de sabor i nutrients, per la qual cosa són la millor opció per a la nostra salut. Quines fruites de temporada podem trobar a l’agost i quins en són els beneficis? Continue reading “5 fruites de temporada per menjar a l’agost i els beneficis saludables que ens aporten”

Consells per cuidar la salut familiar a l’estiu

familia kajak

L’estiu és una època fantàstica per trencar amb la rutina i gaudir en família del sol, el mar i la piscina, les activitats a l’aire lliure i els viatges. No obstant això, els canvis d’hàbits d’aquesta estació, la calor i els desplaçaments poden plantejar situacions que afecten la nostra salut, per la qual cosa hem d’estar ben preparats. Comptar amb la cobertura d’una assegurança de salut pot ajudar-nos a afrontar qualsevol problema mèdic que pugui sorgir en la família durant l’estiu i les vacances, sobretot si viatgem amb nens. Continue reading “Consells per cuidar la salut familiar a l’estiu”