Quan cal anar a l’endocrinòleg o al nutricionista

Cuándo ir al endocrino

Malgrat que es parla habitualment d’endocrinologia i nutrició sense separar els termes, cal assenyalar que són especialitats diferents. L’endocrinòleg és un metge especialista que tracta tot els aspectes relatius a les hormones, el metabolisme i els problemes nutricionals.

Per la seva banda, un nutricionista és un especialista, no necessàriament mèdic, en nutrició i dietètica.

Continue reading “Quan cal anar a l’endocrinòleg o al nutricionista”

L’estiu, el moment perfecte per deixar de fumar

Dejar de fumar

Sortir de la rutina crea una bona oportunitat per trencar hàbits, que és el que necessitem quan ens plantegem deixar de fumar. El relax i la tranquil·litat de l’estiu fan que aquesta època sigui un bon moment per aconseguir aquest difícil repte.

Continue reading “L’estiu, el moment perfecte per deixar de fumar”

Coronavirus: Nou signes que tens ansietat postconfinament

Ansiedad postconfinamiento

Sembla que el confinament arriba a la fi. Fase 2, fase 3… Tot indica que ben aviat passarem a la “nova normalitat” que, en realitat, no sap ningú ben bé què és. I aquest fet crea un grau important d’incertesa. Què canviarà? Farem teletreball (qui pugui és clar)? La canalla tornarà a l’escola abans de l’estiu o no? Els espectacles de masses, com ara el futbol, els cinemes o tants d’altres seran com abans?

Continue reading “Coronavirus: Nou signes que tens ansietat postconfinament”

La importància de la hidratació per a la salut cardiovascular

Hidratación y salud cardiovascular

No beure prou aigua pot causar deshidratació. Encara que no és específicament un factor de risc cardiovascular, sí que pot agreujar la situació de persones amb patologies cardíaques. Com pot afectar la deshidratació la salut del cor?

Continue reading “La importància de la hidratació per a la salut cardiovascular”

Els tipus de ioga més populars i els seus beneficis

Tipos de yoga y sus beneficios

La combinació de postures físiques, respiració i meditació del ioga aporta molts més beneficis dels que pots imaginar. És un estil de vida integral que cuida i enforteix el cos, la ment i l’esperit. Conèixer els diferents tipus de ioga et pot ajudar a triar quin és l’ideal per a tu.

Continue reading “Els tipus de ioga més populars i els seus beneficis”

L’assegurança d’estudis

Seguro Renta Estudios

La formació acadèmica dels teus fills no pot aturar-se per un imprevist. L’assegurança d’estudis és una modalitat de l’assegurança de vida que garanteix el cost dels estudis dels fills en cas de la mort o la invalidesa dels progenitors. 

Continue reading “L’assegurança d’estudis”

Cures de les cremades

Les cremades són una de les lesions domèstiques més comunes. Saber com tractar-les amb rapidesa i eficàcia és summament important a l’hora de minimitzar-ne el dany. Mireia Montagut, infermera del Centre Mèdic MGC, ens detalla què hem de fer i què no hem de fer davant aquest tipus de lesió.

Continue reading “Cures de les cremades”

Després del confinament: l’al·lèrgia al pol·len. Causes, símptomes i tractaments

alergia

Tot i que el confinament ha fet que estiguéssim tancats i, per això, es pot pensar que l’hem patida menys que altres anys, convindria recordar algunes característiques d’aquesta reacció que també s’anomena febre del fenc.

Continue reading “Després del confinament: l’al·lèrgia al pol·len. Causes, símptomes i tractaments”

No pots evitar de capficar-te? Quatre trucs per donar repòs a la ment

No puedes evitar preocuparte

En major o menor mesura, tothom ha viscut un moment en què suposadament havia d’estar content, o simplement divertir-se, però un maldecap o un altre l’impedia de passar una bona estona. I algú deia: però que no t’agrada? I sí que ens agradava, però aquell tema ens feia la guitza i afectava el nostre entorn de felicitat.

Continue reading “No pots evitar de capficar-te? Quatre trucs per donar repòs a la ment”

El cansament del confinament: 8 causes que estiguis cansat i com solucionar-ho

Cansancio confinamiento

Ja queda poc, ens diuen. Aviat podràs reprendre la rutina habitual, el que suposa un alleujament. Però en lloc de trobar-te pletòric de forma, estàs cansat, el que és paradoxal, oi?

Continue reading “El cansament del confinament: 8 causes que estiguis cansat i com solucionar-ho”