Sector assegurances

Viatja Segur a l’estiu: Tips per als teus desplaçaments

L’estiu és la temporada oficial de les vacances. I, per tant, l’època en la qual aprofitem per explorar nous destins. No obstant això, perquè els desplaçaments siguin agradables i sense imprevistos, cal aprendre a preparar aquestes escapades. En aquest article, et portem una sèrie de consells per minimitzar els contratemps. Viatja segur a l’estiu!

Preparatius generals per a qualsevol classe de viatge

Els viatges no comencen quan arribem a destinació, sinó des que comencem amb l’organització d’aquests a casa. Abans de partir, has de tenir en compte els següents aspectes:

Planificació del viatge

Com més aviat comencis a planificar el teu viatge, menys espai hi haurà per als imprevistos. En primer lloc, investiga sobre el lloc que visitaràs i decideix quins punts d’interès o activitats t’agradaria realitzar. Avui dia, disposes d’Apps per a qualsevol finalitat, com trobar les millors rutes, opcions d’allotjament o restaurants. Per exemple, Google Maps, TripAdvisor o Skyscanner. 

Revisa la documentació

En funció del país que visitem, els documents sol·licitats variaran. Assegura’t de comprovar si necessites un visat o un permís especial, però també si el teu passaport té una validesa d’almenys 6 mesos des de la data del viatge. 

Assegurança de viatge

En alguns països, pot ser obligatori comptar amb una assegurança de viatge, mentre que en altres és opcional. En qualsevol cas, es tracta d’una inversió en tranquil·litat. És convenient que cobreixi l’assistència mèdica a l’estranger, la cancel·lació del viatge o la pèrdua d’equipatge. Compara diverses opcions i tria la que millor s’adapti a les teves necessitats. 

Consells per als viatges amb cotxe

Si t’agraden els viatges en els quals pots recórrer quilòmetres i explorar sense límits, és clar que necessitaràs un vehicle que t’acompanyi. Però, què has de tenir en compte?

Inspecció del vehicle

Abans de començar el teu viatge, i sempre que es tracti del teu, fes una revisió general del seu estat. Verifica l’estat dels frens, els pneumàtics i els nivells d’oli. Assegura’t que les llums i els eixugaparabrises funcionin correctament i revisa el sistema d’aire condicionat i refrigerant. Pensa que qualsevol problema serà més fàcil de solucionar des de casa que a la carretera. 

Documentació i assegurança del cotxe

Confirma que tots els documents del vehicle estiguin en regla, com el permís de circulació i la ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles). A més, revisa la pòlissa de la teva assegurança per a assegurar-te que cobreix possibles accidents o incidents durant el viatge. Pel que pugui passar, porta amb tu una còpia de la pòlissa i els contactes de l’assegurança.

Planifica la teva ruta

Utilitza mapes i GPS per planificar la teva ruta i evitar desviacions innecessàries que tindran un impacte en la despesa en combustible. Planifica parades regulars per descansar, estirar-te i reposar forces. Busca llocs segurs per fer aquestes parades, com àrees de descans a autovies o estacions de servei amb bona reputació.

Consells per a viatges amb avió

Per als qui aposten pels desplaçaments tradicionals amb avió, viatja segur a l’estiu amb aquests consells concrets. 

Documentació i check-in

Abans d’arribar a l’aeroport, assegura’t de tenir tots els documents necessaris amb tu. Aquests són la teva identificació o passaport, visats i bitllets d’avió. Realitza el check-in online per estalviar temps i evitar les cues a l’aeroport. Guarda una còpia digital dels teus documents en cas de pèrdua o robatori i conserva’ls tots fins que tornis a casa. 

Seguretat a l’aeroport

Per passar pel control de seguretat de l’aeroport sense problemes, segueix les normatives sobre líquids i objectes prohibits. Porta una bossa transparent per als teus líquids i compleix amb les restriccions de mida. Recorda que pots portar una ampolla buida per emplenar-la després del control. Mantingues les teves pertinences a prop i segueix les instruccions del personal de seguretat.

Comoditat durant el vol

Si es tracta de viatges llargs, no descuidis la teva hidratació i fes estiraments amb regularitat per prevenir problemes circulatoris. Ajusta el teu rellotge a l’horari del destí per a minimitzar el jet-lag i viatja amb roba còmoda que et permeti moure’t. Si tens problemes per dormir a l’avió, porta un coixí del teu gust o taps per a les oïdes. També és important comptar amb opcions d’entreteniment. 

Consells per a viatges amb tren

Si l’opció més còmoda per al teu viatge és el tren, aquests són els nostres tips. 

Preparatius abans del viatge amb tren

Revisa els horaris per consultar si hi ha retards o cancel·lacions. Si tot va bé sense imprevistos, organitza el teu equipatge perquè ocupi el menys espai possible i puguis desplaçar-te amb comoditat. 

Porta amb tu els documents necessaris i una còpia digital dels bitllets.

Seguretat al tren

Mantingues el teu equipatge segur i vigilat en tot moment. En cas d’emergència, segueix les indicacions del personal del tren i informa’t sobre la ubicació dels dispositius de seguretat, com els extintors i les sortides d’emergència.

Consells per a viatges amb autobús

Els viatges amb autobús són una alternativa econòmica, perfecta per als desplaçaments dins del país amb un pressupost ajustat. Viatja segur a l’estiu amb aquests consells:

Comoditat durant el viatge

Els seients dels autobusos depenen en funció del tipus de vehicle. Si el trajecte és llarg, aposta sempre per roba i calçat còmodes, porta un coixí per al coll i alguna cosa per abrigar-te. Encara que sigui estiu, alguns mitjans de transport poden tenir l’aire condicionat molt fort. 

Seguretat a l’autobús

Mantingues el teu equipatge sempre a la vista. Deixa les maletes grans amb algun sistema de seguretat a les zones habilitades i les més petites al compartiment sobre el teu cap. Els objectes personals sempre han d’anar amb tu. 

Checklist de seguretat per a qualsevol classe de viatge

Elements essencials per portar

Porta un kit de primers auxilis bàsic, eines com carregadors portàtils i adaptadors d’endoll. També és important tenir documentació d’emergència i un llistat amb els contactes importants. Per exemple, els números de telèfon de l’assegurança i de familiars.

Verificació de seguretat final

Abans de partir, realitza una revisió ràpida de tots els punts rellevants. Assegura’t que tots els documents i elements de seguretat estiguin en ordre. És preferible invertir una mica de temps en aquesta tasca a casa que haver de bregar amb problemes quan ja has partit. 

Preparació per emergències

Contactes d’emergència

Encara que ja ho hem esmentat, viatja segur a l’estiu amb els teus números de contacte d’emergència a mà. Però no sols els teus, verifica també la ubicació de les ambaixades i consolats, els hospitals i els serveis d’emergència al teu destí. 

Kit d’emergència

Prepara un kit d’emergència que inclogui mantes, llanterna, bateries addicionals i medicaments bàsics. Aquest kit pot ser de gran ajuda en situacions inesperades, tant durant el viatge com a destinació.

Conclusió

Viatja segur a l’estiu amb aquests consells i gaudeix d’unes vacances sense contratemps. Amb aquests senzills passos, podràs minimitzar els riscos i assegurar-te que el desplaçament avança amb tranquil·litat. La planificació, la preparació i una bona assegurança de viatge són els teus millors aliats.